152 de medalii în 2019 pentru CSM Craiova: A fost un an foarte bun, cu rezultate în creștere

152 de medalii în 2019 pentru CSM Craiova: A fost un an foarte bun, cu rezultate în creștere

07:22 20.12.2019
0

2019 a fost un an prosper din punctul de vedere al medaliilor pentru CSM Craiova, iar bilanțul în decembrie se arată unul generos. Dacă în 2018 se putea lăuda cu un total de 139 de medalii, acum sunt și mai mândri să spunem că am încheiat 2019 cu o sumă de 152 de distincții, cu 13 mai multe decât în anul precedent. În competițiile naționale, sportivii au urcat de 131 de ori pe podium anul acesta, dintre care cele mai multe prezențe au fost înregistrate de componenții secției de atletism.

Distribuie articol

Atleții au colecționat 57 de medalii, dintre care 19 de aur, 17 de argint și 21 de bronz. Pe locul secund ca număr de distincții s-a regăsit secția de lupte cu un total de 34 (13 de aur, 13 de argint și 8 de bronz), iar în plus aceasta a mai obținut o medalie de aur în concursurile de copii. Pugiliștii nu s-au lăsat nici ei mai prejos în acest an, iar în toate competițiile naționale la care au participat au adunat 19 medalii – 4 de aur, 2 de argint și 13 de bronz. Bilanțul național a fost completat de secțiile de radioamatorism (6 medalii – 2 aur, 2 argint, 2 bronz), judo (8 medalii – 6 de argint, 2 bronz), tenis de câmp (4 medalii – 2 de aur, 1 argint, 1 bronz) și șah (2 medalii – 1 aur și 1 argint).

De 21 de ori pe podiumul internațional

Rezultate importante au fost consemnate și în cadrul competițiilor internaționale la trei secții: atletism, lupte și tenis de câmp. Atleții au reușit să aducă în 2019 pentru România și, implicit, CSM Craiova un număr de 12 distincții internaționale. Luptătorii au cucerit un număr de 6 medalii în competițiile externe, iar practicanții tenisului de câmp au urcat de trei ori pe podiumul internațional.

“Rezultatele sunt foarte bune, am înregistrat o creștere față de ultimii ani și asta ne bucură”

Directorul CSM Craiova, Mircea Călin, este mulțumit de parcursul sportivilor din acest an, mai ales că numărul de medalii a înregistrat o creștere față de anii precedenți și vrea să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la aceste performanțe. “Rezultatele sunt cu mult mai bune față de anul trecut, mai ales la secțiile de atletism, lupte, box și tenis de câmp. O surpriză plăcută au fost rezultatele sportivilor de la radioamatorism, care ne-au făcut bucuroși prin performanțele lor. Vreau să le mulțumesc și să îi felicit pe sportivii, antrenorii și colaboratorii care ne-au fost alături în acest an și au contribuit direct la aceste rezultate importante. Ne păstrăm tradiția de a fi printre cele mai performante cluburi din țară, cu sportivi care fac parte din loturile naționale și aduc performanțe pentru România în competițiile internaționale, unde am avut un număr de 21 de medalii obținute de sportivii noștri. Sperăm ca anul viitor să fie unul cel puțin la fel de bun și să ne aducă o bucurie în plus prin promovarea echipelor de tenis de masă, secție nou înființată în club anul acesta, către divizia A.”, a declarat Mircea Călin.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă