11 focare de pestă porcină în Olt

11 focare de pestă porcină în Olt

18:24 12.02.2020
0

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt susţine că de la începutul acestui an, pe teritoriul judeţului Olt sunt confirmate 11 focare de pestă porcină africană la porcii din gospodăriile populaţiei, în 5 localităţi (Corabia-2 focare, Gîrcov-1 focar, Cîrlogani-2 focare, Vişina-5 focare, Baldovineşti-1 focar) .

Distribuie articol

Tot în acest an au fost stinse următoarele focare : 1 focar Perieţi; 2 focare Poboru;1 focar Mărunţei.

Cu ocazia stingerii focarelor din zona de la Poboru au fost ridicate restricţiile de mişcare pentru două exploataţii comerciale de porci din sat Constantineşti, oraş Scorniceşti.

De asemenea a fost stins şi focarul confirmat la exploataţia comercială de porci din localitatea Ipoteşti şi de săptămâna trecută a fost făcută repopularea fermei.

La acestă dată rămân sub restricţii de mişcare două exploataţii comerciale de porci, respectiv cea din localitatea Curtişoara şi cea din localitatea Vişina.

Este în curs de desfăşurare acţiunea de recensământ şi examinare clinică, precum şi de de prelevare de probe de sânge de la porci, pentru ridicarea restricţiilor pentru ferma comercială de porci din localitatea Curtişoara.

Astăzi, gospodăria din localitatea Hotaru (Grojdibodu) a fost plasată sub supraveghere oficială şi au fost impuse restricţiile de mişcare din și către curțile și localităţile afectate, eliminarea din focar a porcilor vii (4 capete porci), ecarisarea cadavrelor, efectuarea dezinfecţiei exploatațiilor afectate, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate, restricţii asupra mişcării cărnii, produselor şi subproduselor animale .


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă