100.000 de hectare din Dolj, afectate de deșertificare

100.000 de hectare din Dolj, afectate de deșertificare

17:33 10.06.2020
0

Ministerul Mediului poate investi anul acesta până la 10 milioane de lei în terenurile degradate din România, inclusiv în combaterea deșertificării, care a cuprins circa 100.000 de hectare din județul Dolj, a anunțat ministrul Costel Alexe.

Distribuie articol

Ministrul a inspectat perimetrul de ameliorare de 1.200 de hectare de la Mârșani, unde a fost plantată de la zero o pădure de șase milioane de arbori, cu o investiție de aproape 24 de milioane de lei.

„Avem soluții prin care să ținem piept extinderii deșertului în Oltenia. Și trebuie să le aplicăm cât mai repede mai ales că 60% din locuitorii Olteniei lucrează în agricultură, iar 1000 de ha de soluri fertile sunt înghițite anual de deșert. Pădurea Mârșani este cea mai mare lucrare de ameliorare a unui teren degradat care s-a făcut vreodată în România și, prin care, a fost încetinită extinderea deșertului de aici. Aceasta a fost finanțată integral de Ministerul Mediului și a fost implementată prin Garda Forestieră Ramnicu Vâlcea. Însă proiectul trebuie multiplicat. Altfel, in mai puțin de 50 de ani, întreaga Oltenie riscă sa fie acoperită de nisipuri”, a spus ministrul Mediului.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă