Un veteran de război, aniversat la 100 de ani

Un veteran de război, aniversat la 100 de ani

13:21 07.10.2019
0

Veteranul de război, locotenent în retragere MIRCEA ALBOTĂ, unul din cetățenii de onoare ai municipiului Slatina, a împlinit ieri, venerabila vârstă de 100 de ani.

Distribuie articol

Născut la data de 6 octombrie 1919, în localitatea Nepălăcăuți, regiunea Cernăuți, provine dintr-o familie cu 2 copii, refugiată în România, înainte de începerea celui de al doilea război mondial. Fiind absolvent de studii superioare, a efectuat serviciul militar la arma infanterie, în cadrul Școlii de ofițeri în rezervă – Ineu, participând la lucrări de amenajare genistică și deminări, în zona de responsabilitate a unității, pentru eliberarea frontului de vest al teritoriului național.

După terminarea războiului, MIRCEA ALBOTĂ s-a stabilit în localitatea Slatina, județul Olt, întemeindu-și o familie din care au rezultat doi copii. Activitatea profesională și-a dedicat-o celei de-a șaptea arte, până în anul 1982, fiind profesor de muzică în mai multe instituții de învățământ din aceeași localitate. În anul 1995 a fost decorat cu Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă