Povestea cutremurătoare a lui Cosmin!  La 16 ani munceşte cu ziua prin comună pentru a-şi întreţine familia

Povestea cutremurătoare a lui Cosmin! La 16 ani munceşte cu ziua prin comună pentru a-şi întreţine familia

13:39 29.08.2020
0

Munceşte de la 11 ani să îşi întreţină familia. Este povestea dramatică a unui adolescent din Dolj care acum are 16 ani şi este ajutorul sătenilor rămași fără ajutor în agricultură, la muncile agricole sau în gospodărie. După ce mama i-a murit, iar tatăl s-a îmbolnăvit, Cosmin a devenit stâlpul familiei. Băiatul dă cu mătura, spală, gătește, merge cu animalele la câmp sau duce gunoiul, în schimbul unei sume care să-l ajute să-și întrețină familia.

Distribuie articol

„Nea Ionuțeee, ieși la poartă, că am venit la muncă!” . Așa începe o zi din viața lui Cosmin, un adolescent de 16 ani din comuna Sfîrcea, Dolj, care a fost nevoit să se rupă de copilărie mult prea devreme și să devină adultul casei. La vârsta la care singura preocupare a altora este să învețe, băiatul muncește cu ziua prin sat. Sapă pământul, merge cu animalele la câmp, cară lemne și udă grădinile vecinilor, doar ca să primească câțiva lei pe zi, cât să aibă ce pune pe masă. Se trezește la 5 dimineața, iar seara, când vine acasă, spală, gătește și are grijă de frățiorul de 4 ani. „cât câștigi tu cel mai mult într-o zi de muncă? 50 lei, maximum, cu animalele prin sat.”

Mama le-a murit în urmă cu câteva luni, iar singurul lor sprijin a rămas tatăl, pe care însă cu greu îl mai țin puterile.

Sătenii îi cunosc situația, iar atunci când au nevoie de ajutor, îl cheamă să dea cu mătura, să sape grădina sau să dea mâncare animalelor.

Prin asociația sa, un tânăr din Dolj încearcă să-i ofere familiei lui Cosmin o a doua șansă. Cristi este cel care s-a oferit să-i construiască băiatului o casă, din banii obținuți din donații și cu ajutorul voluntarilor.

Cristian Dumitrașcu, președinte asociație „Povestea Mea” : „Ne-am gândit să facem un grup sanitar. În momentul de față, deja l-am ridicat, urmează să-i punem acoperișul, dar încă n-a fost pus, pt că trebuie să-l unim cu acoperișul casei unde vor locui. Ei mai au o anexă care este din paiete, în schimb, nu am vrea petreacă iarna acolo/ Practic, casa va fi construită de la zero? exact!”

Mâine este ziua lui Cosmin, iar dacă vreți să-l ajutați, puteți dona în conturile afișate pe ecran.

RON: RO07BTRLRONCRT0536856701

EURO: RO54BTRLEURCRT0536856701

BIC/ SWIFT: BTRLRO22

cu specificația „COSMIN”


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă