Afacere inedită în Olt! Creşte legume pe apă

Afacere inedită în Olt! Creşte legume pe apă

11:03 18.07.2020
0

Afacere inedită în curtea unui fermier din Olt. Un tânăr dintr-o familie de legumicultori din Olt a decis, după şapte ani de muncă în străinătate, să producă legume în sistem acvaponic. În bazine construite în interiorul solarului creşte peşti, iar aceştia produc, la rândul lor, substanţele necesare plantelor.

Distribuie articol

Din dorinţa de a mânca mai sănătos, antreprenorul a creat o seră plutitoare în care va produce legume bio, pe apă, cu substanţe necesare creşterii plantelor. Tot sistemul are loc într-un bazin de peşti de Nil, populari în alte părţi ale globului. Ideea foarte rar întâlnită în ţara noastră îl va ajuta pe producător să iasă mai devreme cu legumele chiar şi cu 2-3 săptămâni mai devreme.

„Peştii se numesc Tilapia, este o specie foarte rară pentru ţara noastră, sunt buni pentru comercializat, se înmulţesc foarte repede. Păcat că la noi în ţară nu prea sunt cunoscuţi şi o să fie mai greu cu vânzarea”, spune Gabriel Vanghelie-fermier

„Sistemul acesta funcţionează în felul următor. Apa de la peşti este murdată, trece prin acest filtru biologi, după care se duce la plate curată, după care îşi trag plantele cât au nevoie, după care se întoarce la peşti. E un sistem închis”, mai spune fermierul.

În bazinele construite în interiorul solarului, antreprenorul creşte peşti care, la rândul lor, produc substanţele necesare legumelor. Sistemul prin care funcţionează bazinul este gândit astfel încât plantele bio să se coacă mai repede cu 2-3 săptămâni decât în mod tradiţional.

„Ideea mi-a venit după ce am văzut în Italia exact la fel, o salată crescută pe apă şi m-am gândit să fac şi eu la fel la noi în România.şi sper ca acest tip bio şi ecologi să pridă mai mult, dar am întâmpinat multe obstacole şi la construcţie şi la orice”, mai

Tânărul spune că nu s-ar mai întoarce în străinătate, în schimb, vrea să se perfecţioneze, investind în studii în domeniu...Până acum a investit aici 50.000 de euro.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă